Kirjanduse abiga sündis kasesiirupit valmistav firma

Kirjanduse abiga sündis kasesiirupit valmistav firma

Kolm eestlast panid aluse firmale, mis toodab üsna ebatavalist toiduainet – kasesiirupit. Firma väiketootmine kuulub juba praegu maailmatasemel keskmiste tootjate hulka.

Kirjandusteadlane Piret Peiker, ajalooharidusega Ulvi Maamees ja juuraharidusega tehnikamees Heiki Migur – neid kõiki ühendab üks hobi, millest on kiiresti kasvanud välja töö. Neile kõigile meeldib kokakunst ja meeldib ettevõtlus. 2014. aasta novembris rajasid nad üheskoos firma nimega Kasekunst, mis kasemahlast siirupit toodab. „Mina olen tegelikult Tammsaare uurija,” märgib Piret Peiker, „ja olen sellega seoses aastaid lugenud hästi palju põllumajanduskirjandust. Nüüd juba aastaid kripeldab, et tahaks midagi ka praktikas järele proovida.” Niisiis tegi Peiker koostööettepaneku Ulvi Maamehele, kellega ta oli koos töötanud Eesti Humanitaarinstituudis. Kampa võeti ka Heiki Migur.

Loe pikemalt Postimehest